Krajské kolo ZVAS Potštejn 2022

O víkendu 10.-12.6. se konalo v Potštejně krajské kolo závodů vlčat a světlušek. Do něj postoupilo 25 nejlepších chlapeckých a dívčích hlídek ze šesti základních kol našeho kraje. Z více než 100vky týmů, které se kol účastnily, nám do krajského kola postoupila jedna hlídka z řad vlčat Zelená a jedna hlídka z řad světlušek Sněženky. Obě hlídky se do závodů pustili s nadšením a velkým bojovným duchem, protože úkolem bylo najít poklad loupeživého rytíře Mikuláše.

Hlídky poměřovaly své vědomosti v oblastech přírody, šetrné chování, vaření, logika, zdravověda, táboření, orientace, já a společnost, vyhledávání informací a také fyzické zdatnosti. Celková trasa závody byla celkem náročná, ale všechny hlídky se s terénem popasovaly na jedničku a nedošlo k žádnému zranění.

Vyhlášení výsledků proběhlo tématicky na hradě Potštejn. Hlídky byly králem pasovány do rytířského stavu za svou odvahu a statečnost při hledání pokladu, byl jim předán diplom a nášivka, kterou si mohou umístit na skautský kroj.

Naše hlídka vlčat Zelená se umístila na krásném 11. místě ve složení Lukáš Granát -Fox (šestník), Antonín Jahoda – Potápník (podšestník), Michal Pejchal, Josef Šklíba a Matyáše Andrš. Velkého úspěchu ovšem dosáhla naše hlídka světlušek Sněženky, ve složení Hedvika Syrová – Hesy (šestnice), Zuzana Pišlová (podšestnice), Adéla Vacková – Veverka, Dominika Polová – Píďa, Petra Tománková, Karolína Ptáčková – Zajda, Šárka Muthsamová – Třešnička, která se umístila na 1. místě a postupuje tak do celostátního kola, kde se utká s dalšími šestkami, které postoupily z ostatních krajů. Celostátní kolo se koná v Benešově a částečně na zámku Konopiště v půlce září. Všem hlídkám patří obrovská gratulace a světluškám ze šestky Sněženky budeme přát štěstí v dalším kole.