Vlčácká výprava z Lípy do Čestic

Na výpravu vlčat jsme se sešli v 9hod na vlakové zastávce. Jízdenky jsme měli koupené do Lípy nad Orlicí. Cesta vlakem byla krátká, ale naplněná očekáváním z přichystaných aktivit. V Lípě se k naší skupině připojil další vedoucí Jára. Oddíl byl tedy připraven vydat se vstříc zážitkům.

Po příjezdu do Lípy jsme zamířili k okraji místního lesa. Vlčata se začala těšit na průzkum. Na naší první zastávce, hned po vstupu do lese jsme se věnovali tréninku práce s mapou. Vlčata se rozdělila na dvě skupiny. Každá dostala svoji mapu a společně jsme prošli základy orientace na mapě a čtení z ní. Kluci si zakreslili i doposud prošlou trasu.

 Poté jsme si zahráli hru na bizony. Vedoucí Námořník a Jaromír, běhali po lese a snažili se uniknout ostatním. Ti měli každý jednu papírovou kouli a měli za úkol je zasáhnout. Když se jim to povedlo, získali bod. Po této hře nám bylo už i dost příjemné teplo. A to nejen kvůli běhání, ale také proto, že začalo svítit slunce a měli jsme spíše pocit, že začíná jaro.

Během putování lesem jsme postupně zakreslovali naší cesty do map. Nejenže to vlčatům pomáhalo lépe pochopit fungování mapy, ale také jsme tak měli přehled o tom, kolik jsme již ušli a kolik nám zbývá do cíle výpravy.

Součástí našeho programu byla také tanková bitva, kterou jsme hráli pomocí kříd kreslením na silnici.

Když jsme dorazili na vhodnou louku u lesa, přišla na řadu další dovednost. Vlčata měla za úkol zapálit oheň a opéci na něm buřty. Tentokrát to bylo pořádnou výzvou, protože nedávno pršelo a bylo obtížné najít suché dřevo. Ale vlčata se snažila a nakonec se jim podařilo oheň úspěšně rozdělat a udělat si oběd.

Při naší cestě zpět do Čestic jsme si ještě stihli zahrát oblíbenou hru na schovávanou, které říkáme bomba. Ta posloužila jako skvělý způsob, jak se po dobrém obědě řádně vyřádit a zároveň si zpříjemnit cestu na vlak.

Naše dobrodružství skončilo návratem do Čestic. Odtud jsme vlakem odjeli domů, unavení, ale naplnění radostí a spokojenosti z dobře stráveného dne.