Oprava společenky a klubovny světlušek

V našem skautském areálu proběhly na přelomu roku 2021/2022 opravné práce na klubovně světlušek a objektu společenské klubovny. V klubovně světlušek byla zapotřebí oprava podlahy, linoleum již bylo  potrhané a betonový podklad měl velké nerovnosti. Museli jsme tedy udělat nivelační stěrku, která se přebrousila a na ní se pak položila nová vrstva linolea. 

Ve společenské klubovně, která slouží pro větší počet členů, když nám jsou občas klubovny malé a nebo která nám poslouží k přespávání během víkendových akcí, proběhly větší stavební úpravy. Původní vchodové dveře byly pro naše účely zbytečně velké a především měly velké netěsnoti, kvůli kterým nám v zimních měsících prosakoval studený vzduch. Proto byly vyměněny za menší s kvalitní izolací. Další část rekonstruce tohoto objektu spočívala v obnově stropu. Strop byl z nevyhovoujícího materiálu, který byl místy poškozen. Jako nový materiál byl zvolen sádrokarton, nad který se ještě přidala izolace. Díky tomu je teď možné daleko rychleji vytopit tuto místnost na přijatelnou teplotu. V poslední fázi rekonstrukce byla dokončena oprava podlahy. Na betonový podklad byla opět  nanesena nivelace, na kterou se položily vinylové dílce. Tento podklad je vhodnější pro naše potřeby a je také v případě potřeby snadněji opravitelný. 

Došlo také na vylepšení kuchyně. Nový přívod plynu umožňuje mít plynovou bombu mimo obytný prostor, vařit je možné na novém výkonném plynovém sporáku a vlhkost z vaření odvádí digistoř.

Velké poděkování patří členům našeho střediska, kteří se na opravě podíleli a ušetřili nám nemalé finanční prostředky. Další velké poděkování patří Královéhradeckému kraji za finanční podoboru, která byla čerpána z programu Rekonstrukce a modernizace objektů a zařízení využívaných pro volný čas dětí a mládeže.