Výprava do Náchoda

18. – 20.2.2022

Naše první výprava se skautama v tomto roce směřovala do Náchoda, kde jsme měli téma budoucnost naší planety. Po příjezdu do klubovny byla zahajovací hra, byli jsme rozděleni do skupinek ( modří, zelení, červení a žlutí) a výprava se mohla rozjet.

V sobotu byl 16km výšlap podél bunkrů až na pevnost Dobrošov- opravdu velký kopec, a Janča zakřičela:,, Hele srnka, musíme jí chytit, je to naše jediné jídlo”, tak jsme se všichni rozeběhli do kopce, ale srnka nikde, jenom pán se psem. Pak jsme mířili k Jiráskově chatě, do Pekla, kde nás okukovali zvláštní lidí v maskách u hospody a pokračovali jsme zpět do Náchoda do klubovny. Strašně foukalo, ale naštěstí to nikoho neodneslo. V klubovně pak na nás čekal vynikající Pegasův guláš. K večeru jsme si zahráli taxíky. Večer chtěl Pegas spát u nás skautek, ale holky mu to nechtěly dovolit, protože tvrdily, že chrápe. Tak u nás nespal.

V neděli ráno už jsme se jenom sbalili, nasnidali a mohli jsme vyrazit stihnout vlak o hodinu dřív, než bylo v plánu. Která skupinka vyhrála víkendovou hru? Na nádraží Námořník vyhlásil, že červení jsou vítězové a dostali dva pytlíky gumových medvídků. Následovala cesta domů a loučení.

Renďa