Střediskové zahájení

28. – 29.8.2020

Všechny letošní akce, které se vůbec uskutečnily, jsou nějak ovlivněny současnou situací kolem COVID-19. Ne jinak tomu bylo u střediskového zahájení, i když v tomto případě zde byl ještě jeden důvod. Bylo již nepsanou tradicí, že střediskové zahájení se koná první patek ve školním roce. Tentokrát jsme však zvolili naopak poslední prázdninový pátek. Trošku jsme se báli co bude až začnou děti chodit do školy. No a tím druhým důvodem bylo, že první sobotu v září se ženil náš vedoucí střediska Lišák a my jsme na tu svatbu byli pozváni. A to se přeci neodmítá.

Pořádat tuto akci ještě o prázdninách trošku hrozilo malou účastí, ale letos moc dovolené nefrčeli a tak účast neovlivnily návraty z dovolených. V pátek kolem 17 hod se nás tak v Lomu něco přes 60. Při slavnostním nástupu jsme si zakřičeli střediskový, oddílové a družinové pokřiky a ještě jsme předali Housence medaili sv. Jiří za její zásluhy o oddíl světlušek.

Pak následovaly oddílové schůzky, kde se domlouvali akce na nový školní rok. Skauti a skautky pak ve společence měli speciální promítání skautského filmu “Skauti bez lilie” a vlčata a světlušky hráli na louce hry a stihly ještě večeři.

Noc jsme strávili v klubovnách a ráno po snídani přišla na řadu již tradiční celostředisková hra, kterou připravili naši roveři. Tentokrát to byla veselá hra s kovboji, krávami, které bylo potřeba podojit a záludnými nepřáteli. Akce skončila kolem 11 hod. Tak hodně odvahy do nového skautského roku.

Zapsal Námořník