Oddílové zahájení 2020

18. – 19. 9. 2020

Stalo se již tradicí, že v září probíhá oddílové zahájení, při kterém přijímáme do oddílu nováčky a přestupující vlčata. Tradičním místem pro tuto akci je v posledních letech zřícenina hradu Žampach.

Tohle místo nám asi učarovalo svou pohodovou atmosférou. Vždy je tam velmi čisto. “Letos jsme odnesli jen pár odpadků, které tam někdo zapomněl” Z města pod hradem člověk vyjdete nahoru za 15 minut. Přesto zde málokdy na někoho narazíme.

Na Žampach jsme se dostali pěšky ze Žamberka, kam jsme dojeli tentokrát autobusem. Cestu jsme i s batohy zvládli s přehledem. Stihli jsme i pauzu na balíky slámy.

Na Žampachu jsme hned začali konat přípravy na večeři. Oddíl si koupil nové kotlíky a bylo třeba je vyzkoušet. Vařili jsme buřt guláš dle receptu, který již ověřovali i vlčata. I když jsme spěchali, večeře probíhala už za tmy.

Pak již proběhl samotný rituál na jehož konci všichni nováčci a přestupující vlčata získala svůj skautský šátek. Dárek ale dostali i již ostřílení členové oddílu. I ti dostali nový skautský šátek.

Noc byla klidná, počasí k nám bylo přívětivé. I tak ale bylo ráno příjemné si ráno zatopit oheň a po probuzení se u něj ohřát.

Po snídani jsme vše poklidili, posbírali i pár odpadků, které tam někdo nechal před námi a zahráli si pár her. Čekala nás stejná cesta zpět do Žamberka. Tentokrát už s batohy bez jídla, takže se šlo mnohem lehčeji.

Zapsal Námořník