Hra družin – Praha

Zahájení akce: 1.10. 2021 (pátek) 
Ukončení akce: 3.10. 2021 (neděle) 

Pátek: Výprava začínala na nádraží Kostelec město. Sešli jsme se já, Strejda, Rebel, Primát, Inženýr a Námořník. Vyjeli jsme v 16:15 z nádraží směr Hradec Králové. V Týništi n. Orlicí k nám přistoupil Adam a v Hradci Matěj. V Hradci 5 minut přestávka a pak nastoupit směr Praha hl. n. V Praze celá naše skvadra pospíchala na tramvaj a metro, a začalo putování v Pražské metropoli. Dorazili jsme do základní školy ve Vršovicích, prokázali bezinfekčnost, vybrali si svoji třídu pro ubytování a prošli se po škole.

Sobota: Ráno nás na snídani přivítala čokoládová ovesná kaše. Pak jsme se připravovali k odjezdu k národnímu památníku na Vítkově. Cestou nám Námořník pročítal příběh o Janu Žižkovi a my plnili úkoly. Po prohlídce jsme si dali bagetu plněnou masem, ale protože nás pořád honila mlsná, tak cestou nazpět jsme se odtrhli od ostatních a spěchali jsme do Mekáče a KFC. Před 17:00 naše družina dorazila na jarmark her. Nejdříve jsme si vyzkoušeli různé hry a střídali stanoviště. Námořník připravil foukaný fotbal, ale nemohl s námi pomáhat obsluhovat hru. Odjel i Inženýr, ale přijel Harry. Po večeři si všichni zahráli hru Stavba Hradu. Úžasná hra, já byl Architekt, Strejda s Rebelem Svalovci, Matěj Baterka a Harry Motivátor. Společně s ostatními oddíly jsme sestavili hrad podle zašifrovaných zpráv. Po dokončení jsme dostali večeři, přihlásili se na nedělní program a šli jsme hrát BANG!

Neděle: K snídani jsme dostali namazané chleby se zeleninou, sýrem a šunkou. Rychle jsme se připravili na program – seznamování družin. Společně jsme zjistili, že ostatní mají různé vedení družin a některé plnění úkolů mají o dost těžší než my. Když skončil tenhle program tak byla 15 minutová přestávka a vedoucí přinesli zbylé dobroty z kuchyně, které jsme si mohli vzít s sebou domů. Začal druhý program, který jsme si v sobotu zaškrtli. Já jsem si vybral Stezky, kde jsme rozebírali jejich plnění. Po obědě jsme spěchali na vlak domů.

Zapsal Sýr