Střediskový florbalový turnaj


Na konci ledna jsme uspořádali střediskový florbalový mini turnaj. Za tímto účelem jsme si pronajali tělocvičnu v ulici Jugmanova. Slovo mini je použito záměrně. Sešlo se nás kolem 20. Ale to nakonec ničemu nevadilo. Udělali jsme 5 týmů a domluvili se, že budeme hrát vždy 3 na 3. Náš turnaj jsme hráli systémem každý s každým. Před námi tedy bylo 10 zápasů, abychom našli nejlepší tým.

Ještě doplním, že týmy byly smíšené. Vždy v týmu byl někdo dospělí či starší 15 let a zároveň i někdo mladší. Podobně jsme byli i genderově vyvážení. Nikdo z nás nepatří mezi zvlášť zkušené hráče. O to větší radost pak byla z každé zajímavé akce zakončené gólem. A nutno říci, že jich padalo hodně. Když jsme vyhodnocovali nejlepšího střelce, měla nejlepší hráčka, Eliška Muthsamová, 5 gólů.

Po vyhlášení vítězného týmu (Námořník, Fox a Eliška) jsme ještě udělali malou soutěž ve střelbě na branku. Každý hráč měl 10 střel, přičemž s každou střelou se od branky vzdálil o cca 2 metry. Na první pohled jednoduchá disciplína, ale všem zamotala hlavu a nejlepší výsledek byl 7 gólů z 10.

Při každém správném turnaji je pak třeba předat vítězům medaile. My již letá využíváme ty nejsladší kovy. A těmi jsou oblíbené fidorky. Stačí koupit vhodné barvy, zlatou, modrou místo stříbrné a červenou místo bronzové. Nevýhodou je, že medaile vydrží sotva na foto oceněných. Vzhledem k tomu, že jsme sportem strávili skoro 3 hodiny, tak tyto medaile přišly k chuti.