Provoz a rozvoj střediska v roce 2020

Logo Královehradeckého krajeV letošním roce jsme i přes mnohá omezení pokračovali v rozvoji našeho táborového vybavení. Možná i právě kvůli všem omezením byl o tábory ještě větší zájem než v minulých letech. A namůžeme uvažovat jinak, než že počítáme, že tento trend udržíme. Počet stanů na začátku roku byl 27 + 5 záložních malých stanů, které máme zapůjčeny. Ubytování v nich ale není žádný med. Máme tedy připravenu výrobu šesti nových stanů, které v roce 2021 v plné kráse budou stát na táboře a tábořiště nabídne všem pohodlné ubytování.

V tomto roce jsme tedy i díky podpoře Královéhradeckého kraje nakoupili nové celty a materiál na výrobu nových podsad, kterých nakonec vznikne tedy šest. Dále jsme provedli i úpravy a opravy těch stávajících. Došlo i k nákupu nového přívěsného vozíku za automobil, kterým vozíme v průběhu táborů vodu, ale který používáme i během roku na dovoz a odvoz materiálu pro údržbu naší střediskové základny pro běžnou činnost. Původní vozík oslavil 30 let provozu. Jeho technické obtíže, ale už nebyly možné dále rozumně řešit opravami a šel na odpočinek. 

Díky podpoře od KHK jsme zvládli i výměnu jednoho poškozeného lina v menší klubovně skautek. Jejich klubovna je teď ještě mnohem útulnější.

Další podpora šla i na nákup kancelářských potřeb, spotřebu elektřiny, pojištění základny, účetní software, střediskovou doménu a další položky, které bylo nutné v průběhu letošního roku financovat bez ohledu na to, zda byla činnost možná, nebo ne.