Výprava na Ivanské jezero

22.2.2020

První výprava v roce 2020. A datum plné dvojek. Vlčata a skauti vyrazili na společnou výpravu na Ivanské jezero. Počasí přálo a tak sobotní výprava slibovala super zážitky.

Ranní cesta byla trošku komplikovanější. Nejprve do Doudleb vlakem, Pak autobusem do Rychnova a pak místním MHD skoro až k hotelu Studánka. Tam jsme si užili místní mini hřiště a otestovali sílu na tréninkových překážkách pro gladiátor game. Pak jsme již pokračovali cestou dolů k Ivanskému jezeru.

Brzy se před námi otevřela dobře známá vodní plocha uprostřed lesa Včelný. Nejprve jsme udělali společnou fotku na hrázi a pak už pokračovali k přístřešku, kde jsme zatopili oheň a opekli si špekáčky a další dobroty. Počasí bylo opravdu nádherné a slunce příjemně hřálo. Skauty tak napadlo, že by si mohli zaplavat. Ano, skutečně jsme vyrazili na konci února. Ale tohle je prostě klukovská výzva a tak se během chvíle několik skautů vrhlo do ledové vody. Ještě, že na břehu hořel oheň, ke kterému všichni po pár tempech z vody zamířili.

Po jídle a po té, co již byli všichni opět suší a oblečení, jsem si v lese zahráli společnou bojovku na téma přírodních živlů, kterou jsme si vyzkoušeli na loňském Intercampu.

Zpátky jsme již museli dojít až do Rychnova. Cestou jsme navštívili Libušin pramen a na jedné louce těsně před Rychnovem jsme si ještě zahráli pár her. Někteří zvládli i válení sudů z jednoho prudkého kopečka. Pak už ale nezbylo jinak, než přejít přes celý Rychnov až na autobusové nádraží, ze kterého nás autobus dovezl zpět do Kostelce.

Zapsal Námořník