Výprava do Jelení

Vlčácká smečka začala letošní rok pěkně zostra. Se soboty na neděli z 22. na 23. září jsme se vydali na dvoudenní výpravu do sousedního kraje. Vlastně to nebylo víc než 12 km vzdušnou čarou do Jelení, kde jsme si půjčili základnu skautů z Pardubic.

Vyrazili jsme v sobotu dopoledne vlakem do Čermné nad Orlicí. Hned napoprvé s námi vyrazilo mnoho nováčků a tak jsme jim to chtěli ulehčit a vzali jim batohy se spacáky a karimatkami autem. Do vlaku jsme si tak vzali jen batůžky se svačinou a pitím. Po vystoupení z vlaku nás čekali jen asi 5 km k chatě. Na začátku cesty jsme se ale dozvěděli, že to nebude tak jednoduché. Na mnoha místech jsme se dostávali do různých „zamčených místností“ a museli jsme přijít na to, jak z nich ven. Každá skrývala nějakou hru, úkol, či nějakou zajímavou aktivitu.

Krátká cesta se nám tak tedy protáhla a k chatě jsme dorazili až odpoledne. Ubytovali jsme se na velké dvoupatrové posteli. Byla opravdu veliká na každé patro se nás vešlo skoro 9. Dali si svačinu a pak byl prostor pro odpočinek a hry, které jsme si mohli sami vybrat, či vymyslet. Den rychle ubíhal. Před večeří jsme ještě hráli veselou hru s čísly. Seděli jsme na židlích v kruhu a každý si vylosoval nějaké číslo od 1 do 6. Když padlo naše číslo, mohli jsme se posunout na další židli. Když tam někdo seděl, sedli jsme si na něj. Když ale naše číslo nepadlo, museli jsme zůstat sedět a hrozilo, že si sedne někdo na nás. Kolikrát se ozvalo moje číslo, ale posunout jsem se nemohl, protože na mě seděli třeba další tři vlčáci.

Po večeři jsme pak zapálili oheň v ohništi před chatou a dlouho jsme u něj seděli. Ani se nám nechtělo spát. Chvíli jsme se i bavili kreslením ohněm. Když už jsme chtěli jít spát zjistili jsme, že pro nás vedoucí připravili noční hru v lese se svíčkami (elektrickými). Tam jsme splnili poslední úkoly a unikli z poslední místnosti.

V neděli dopoledne jsme pak balili a uklízeli. Ještě si něco zahráli, dali si oběd a čekala nás opět cesta na vlak do Čermné. Batohy nám opět odvezlo auto.  Ale na příští výpravu si už budeme muset batohy odnést sami. Ale my to dáme. Jsme vlčata.