Tábory 2019

Kostelečtí skauti jako každé léto probudili své tábořiště v Pekle nad Zdobnicí. A to na celý červenec. Vlčata, světlušky a skautky v počtu 48 dětí vyrazili na tábor již prvního července. Letošním táborem je provázel Asterix a Obelix a jejich 12 úkolů od Cesara. Krom nich děti soutěžily v pevnosti Boyard, cvičně zachraňovaly zraněné v lese, skákaly skok důvěry z šestimetrové věže, nebo běžely olympijský maratonský běh. 

V horku nás chladila řeka Zdobnice, nebo stín okolních lesů. Když nám byla zima, našli jsme útočiště u ohně v teepee, nebo u táborových ohňů. Když nám bylo smutno, rozveselili nás ostatní kamarádi, když jsme potřebovali něco vyřešit, zvládli jsme to společně. Bez elektřiny, mobilů, internetu. Prostě nádherných 14 dní mimo civilizaci uprostřed přírody, kdy jsme si mohli odpočinout a zároveň zažít mnoho dobrodružství. 

Tábor nám skončil 13. července v sobotu. Ale tábořiště osamělo jen do neděle, kdy dorazili naši skauti společně se spřáteleným oddílem skautek z Moravské Třebové. I oni zde strávili krásných 14 dní, tentokrát jako čarodějové z Bradavic. I jejich čas ale utekl jako voda a na konci července skončil i druhý tábor a zbýval jen úklid tábořiště. I to jsme ale zvládli a teď už je na našem tábořišti krásně uklizeno, stejně jako když jsme tam na začátku prázdnin začali stavět stany. Tak zase za rok.