Oslavy “100 let založení České republiky” 1981 – 2018 (28.10.2018)

Oslavy “100 let výročí české republiky” 1918 – 2018 (28.10.2018

Navazujme na ty nosné humanitní ideály, které pomáhaly v těžkých dobách a lidi spojovaly. Vzdejme hold našim předkům a všem těm, kteří svedli mnohé boje za to, abychom mohli žít v pravdě, míru a ve svobodné zemi. Zkusme alespoň na několik těchto slavnostních dní zapomenout, co nás názorově i jinak rozděluje a oživit historické chvíle, kdy jsme jako národ cítili jednotu a prokázali odhodlání čelit jakékoli výzvě. Za jedno století to jsou pouhé tři generace, které tvoří jeden národ nebo rodinu. Buďme právem hrdí na to, kam jsme s našimi předky došli a jaké bohaté dědictví si v sobě neseme.

Oslavy sto let republiky jsou významným milníkem v historii naší země. Pojďme oslavovat společně po celé České republice – dejme najevo svou radost, vděčnost a pojďme se společně bavit. Vyvěsme vlajky, vezměme vlajky do ulic, připněme si trikolory nebo sdílejme českou vlajku na sociálních sítích. Dejme společně signál celému světu, že jsme hrdi na naši zemi.

Za skauty v KNO jsme společně vsadili památný český strom “Lípu” na prostranství vedle mezi občerstvením Vodárna a vlakovou zastávku. A také jsme šli společně do města na slavnostní odhalení znovu obnovené sochy prvního Československého prezidenta T.G.M. před Obchodní akademií.