Vlčácký floorbalový turnaj KRHNAJ

26.11.2016

Listopad patří v naší vlčácké smečce tradičně floorbalu. Tedy přesněji letos mu patřily dva nedělní tréninky, které probíhaly v sokolovně. A pak poslední sobotu v listopadu proběhl samotný turnaj v Praze.

Sešli jsme se tedy nejprve dvakrát na 2 hodiny v tělocvičně. Kluci si vyzkoušeli par dovednostních her s hokejkou a míčkem a pak jsme již nacvičovali hru při malých 5 minutových utkáních. Přišli nám pomoci i starší  roveři, takže si kluci vyzkoušeli jaké je to hrát proti silnému soupeři.

26. listopadu pak přišel na řadu turnaj. Aby jsme ho stihli, jeli jsem rychlíkem v 6:15  z Kostelce. Po příjezdu na turnaj jsme se dozvěděli, že v naší kategorii do 11let jsou nakonec čtyři týmy. Zatímco loni, kdy byli jen 3 týmy a tudíž nás medaile a pohár nemohli minout, letos tedy bylo o co hrát. Kluci byli na začátku dosti nervózní. Měli pocit, že budou snadnou kořistí a moc si nevěřili. Začalo se hrát. Hrálo se na dvakrát 15 minut. Docela dlouho jsme čekali na první gól. Nakonec ale přišel a dali jsme ho my. A pak další a další. Nakonec jsme první zápas vyhráli 14:1. Druhý zápas byl zápasem o první místo, protože tým který proti nám nastoupil vyhrál svůj první zápas dokonce 18:0. I zde jsme bojovali statečně. Nakonec jsme ale prohráli 5:15. Do posledního zápasu jsme šli už trošku unaveni. Ali i tak jsme potvrdili pozici druhého nejlepšího týmu a vyhráli jsme rozdílem 9 branek. Takže další úspěšný turnaj pro kostelecká vlčata.

Po turnaji jsme ještě chvíli zůstali v tělocvičně a zahráli si vybíjenou a fotbal. Pak jsme se jako loni vydali do centra města. První zastávka byla v McDonald, kde jsme vlčatům splnili slib, že za medaili bude hamburger a pak jsme se šli ještě projít po okolí. Zatavili jsme se i podívat na Senovážném náměstí, kde je ústředí naší skautské organizace. Spokojeni jsme dorazili na hlavní nádraží a našli náš vlak domů. Již za tmy pak naše šampióny vítaly rodiče na kostelecké zastávce. Tak zase za rok.