Výprava do Dvora Králové

30.9.2017

Na konci září se po nepříliš krásném počasí vyloupnul doslova ideální víkend. A nám se podařilo trefit do tohoto víkendu s třídenní výpravou. Našim cílem byl Dvůr Králové, kde jsme měli zamluvenou nádhernou klubovnu dvoreckých skautů. Byla to doslova vila, ke které patří obrovská zahrada, kterou jsme využili ke společným hrám.

Naším plánem nebyla ale překvapivě návštěva místní ZOO jak by leckdo čekal. Našim cílem byla výprava k překrásné přehradě na Labi se vznešeným názvem Les Království.

V pátek po příjezdu a ubytování, jsme vyrazili na krátké kolečko kolem centra města po místních pamětihodnostech. Cestou jsme zároveň podle indícií luštili zprávu s návodem na sobotní výpravu. Vrátili jsme se těsně před 22 hod, takže jsme šli rovnou spát, aby jsme byli čilí na zítřejší cestu. O nádherném počasí, které nás čekalo byla i vcelku teplá noc, která pět starších skautů namlsala na spaní pod širákem na zahradě skautského areálu.

V sobotu jsme ráno vyrazili autobusem do Nemojova a odtud nás čekala zhruba 10km cesta zpět do Dvora, která vedla podél přehradní nádrže a hlavně kolem samotné přehrady. V rámci výpravy jsme dětem přiblížili knihu Malý princ a hry a aktivity cestou nás vtáhli do tohoto fantastického příběhu. V rámci tohoto příběhu jsme například kreslili svého beránka, ale také jsme čistili okolí cesty od odpadků  a hráli několik dalších her.

Do Dvora jsme se vrátili kolem 17hodiny unaveni, ale nadšeni z krásného dne. Povečeřeli jsme a pak jsme opět obsadili místní zahradu a pokračovali ve hrách až do tmy. I ze soboty na neděli pak někteří skauti spali na zahradě. Tedy ideální skautská výprava.

V neděli jsem pak rychle uklidili a připravili se na cestu domů. Pomocí her jsme pak zjistili další část příběhu o malém princi a vydali se na vlak. Ten je ve Dvoře trošku z ruky, takže nás ještě čekala cesta autobusem s řidičem, který býval patrně za mlada závodník. Ale i tuto část výpravy jsme zvládli úspěšně.

 

Nakonec jedno video z naší oblíbené běhací hry