První skautská družinovka 15.10.2018

Toto pondělí proběhla po mnoha letech první družinovka oddílu skautů. Podle pamětníků je to 10let. Pro oddíl je to určitě dobrá zpráva a určitě krok správným směrem. Na pondělní schůzku dorazil Harry, Vašek, Krtek a Martin. S drobným zpožděním, ale hlavně s programem pak dorazil i Námořník. (Po něm pak ještě vlče Luky) Prvním bodem bylo malé bezpečnostní školení. Bavili jsme se o tom, zda všichni ví, kde mají doma uzávěr plynu, vody a elektřiny. Většina věděla, nebo alespoň tvrdila že tuší a do příštího týdne si to jistě ověří. Během debaty jsme prošli i všechna místa v Lomu, kde jsou jednotlivé uzávěry a vypínače. 

Pak následovala jedna starší oddílová hra – indiánské rugby s improvizovaným míčem z mikin a uzlovačky. Slovo rugby sice může mylně vest k tomu, že jde o surovou a bolestivou hru. Ovšem přízvisko indiánské dělá z této hry bezkontaktní souboj rychlosti s jakou si dokáží hráči házet s míčem a nenechají ho padnou do rukou soupeře a naopak ho dostat do branky. Tu tvořil jeden ze stromů a stačilo se trefit do jeho kmene. Hra skončila za stavu 1:1 rozvázáním uzlovačky.

Po návratu do klubovny jsme pověsili list s docházkou a doplnily nástěnku o název pondělní družiny a seznam členů, kteří dnes dorazili. Družinovky dávají prostor k činnostem, které jsou časově náročnější pro úkoly jednotlivce, zatímco ostatní čekají – nudí se. Na této družinovce to bylo CMT a Fit trojboj. CMT je sestava lehu na zádech, stoje, lehu na břichu, opětovného stoje a končí zpět lehem na zádech. No a tento cvik se provádí po dobu 2minut. Testuje fyzickou kondici jedince. Nejvíce jich zvládl Harry. Vašek pak svůj pokus vzdal, protože si v první minutě několikrát spletl sestavu. Z fit trojboje jsme stihli pouze otestovat hluboký předklon. No většina z nás má hodně zkrácené šlachy. Nejlépe dopadl Krtek.

Závěrečnou hrou byl oblíbený souboj se svíčkami. Spiknutí proti Námořníkovi nebylo pěkné :-), ale vzdoroval statečně. Uvidíme jaká bude druhá páteční družinovka.