Přespání v lomu

23.3.2018

Na předposlední březnový víkend jsme si naplánovali prodlouženou schůzku v Lomu s přespáním. Bláhově jsme si mysleli, že už bude teplejší počasí a tak bude přespání brnkačka. Nicméně vlčata se nezalekla a na schůzku dorazila v hojném počtu i se svými spacáky.  Nejdříve probíhala běžná schůzka, na které jsme nejprve vyrazili na louku nad lom. Nasát alespoň trochu tepla ze slunce. Na této úžasné venkovní herně jsme si zahráli několik her s míčem. Na další část programu jsme se vrátili zpět do lomu. Tam jsme si již v teple u kamen zahráli malou pevnost Boyard. Klasické sportovní disciplíny se střídaly s tréninkovými úkoly na nadcházející závody vlčat a světlušek.

Po konci běžné schůzky jsme pro vlčata připravili malou kuchařskou show. Nakoupili jsme ingredience na výrobu toustů a předvedli jim výrobu “dokonalého toustu”. Pak se vlčata rozdělila na dva týmy a pustila se sama do práce. Zadání bylo jednoduché. Udělat si dobrou večeři, udělat ji bez pomoci nás vedoucích. Zároveň zapojit do práce i ty nejmladší, aby se na přípravě podíleli všichni. Výsledkem byla výborná a zároveň jednoduchá večeře. Všichni jsme se dosyta najedli a mohli přejít k další části večera. A tím byla dva roky stará adaptace knihy džunglí. 

Upravili jsme klubovnu na velkou noclehárnu s kinem a vypravili se do nitra indické džungle za hrdiny této skvělé knihy. Většina vlčat vydržela až do konce. O to rychleji pak usnula a nevadila jim zima, která se brzy dostala do klubovny. Nás, které již tolik mládí nehřeje, brzy zima ale vzbudila a tak jsme průběžně celou noc topili. O to lépe se pak vlčákům asi spalo.

Ráno jsme zpracovali zbytek toustů. Tentokrát však na sladko s nutelou. Takto posilněni jsme počkali na zbytek střediska, který dorazil do lomu na 9hod, protože na sobotu byla naplánována středisková brigáda. Při ní jsme řádně poklidili naší základnu po zimě.