Schůzka skautů 19.1.2018

Dnešní schůzku vedl Námořník. Šikula byl v Brně a Kuba nemocný. Stále nám dělá problém včas zahájit, i když už v 17 hodin jsou v lomu všichni, některým dlouho trvá dojít ke klubovně. Když ale Námořník s Harrym začali s pokřikem, skoro všichni stihli doběhnout alespoň na poslední verš. No uvidíme příště.

Na začátku jsme se chvíli bavili o odborkách. Ti co se odhodlali k plnění, teď ještě musí najít ty, kteří jim budou dělat patrona.

Prvni hra byla inspirována televizní partičkou. Všichni jsme měli na čele napsáno jedno slovo, které se týkalo tábora. Dotazováním ostatních jsme zjišťovali, co že to tam máme napsáno. No někteří se zapotili, než přišli, že jsou teepee, stan, kotlík…

Další hrou byl test schopnosti přežití v poušti. Měli jsme za úkol seřadit 15 věcí, které jsme zachránili po pádu letadla podle důležitosti. Někdy to bylo překvapivé. Co je důležité a co ne. No ale snad bychom přežili.

Pak jsme vyrazili na chvíli na vzduch. Využili jsme sněhové nadílky a zkoušeli jak daleko se dojet na pekáči. Marek s Matějem dojeli od horních kluboven skoro až ke schodům.

Na závěr jsme si ještě přečetli krátký příběh o rozdávání slibů a zkoušeli jsme nové kroje. Tedy větší kroje.