Krmení zvěře

27.12.2017

Většina z nás se od štědrého dne krom dárků oddává i dobrému jídlu. Po třech svátečních dnech je dobré si ale dát pauzu. V našem středisku máme na tohle výborný recept a to je krmení zvěře.

27. prosince se vždy najde pár z nás, kteří připraví i nějaké laskominky pro lesní zvěř a sejdou se v lomu, aby se vydali na tradiční misto u lesa nad Lhotou, kde ozdobíme dobrotami cip lesa a pak si jdeme zahrát naše v těchto místech oblíbené hry.

Letos se s námi na tuhle svěží procházku vydali i skauti z Chorvatska, kteří tu letos tráví vánoční svátky. Šli s námi i někteří rodiče, kteří se ochotně připojili k našim hrám.

Přestože jsme byli v lese, tak první hrou byl stařičký tetris. Vlčata a světlušky běhali pro jednotlivé tvary vystříhané z papíru a nosili je skautům a skautkám, kteří plnili hrací plochu. Vedoucí pak v lese hlidali, aby vlčata a světlušky neměli tak snadnou práci při běhání.

Druhou hrou pak byla oblíbená chytaci hra mezi stromy, které sloužili jako domečky. Vlčata a světlušky se snažili dostat se díky těmto domečkum k obodovaným stromům a skauti a skautky se snažili je chytit ve chvíli, kdy se stromů – domečků nedrželi.

Tak ještě jednou zvířátkům dobrou chuť a nám další krásnou vzpomínku.