MasterChef Skaut

1.-2.9.2017

Zahájení nového skautského roku jsme letos stihli ještě o posledním prázdninovém víkendu. V pátek jsme se sešli za vytrvalého deště, ale to nás nijak nerozhodilo. Na táborech nám letos pršelo víc a nic jsme si z toho nedělali. No a hlavně byl páteční program umístěn do naší velké společenské místnosti, kde jsme v průběhu večera promítali fotky a videa z prázdnin a ze skončeného školního roku 2016/2017. Připomenutí společných zážitků nám vytvořilo příjemnou atmosféru a úsměv ve tvářích. A že těch nádherných společných zážitků bylo mnoho.

Večer nás ale čekala ještě jedná příjemná věc. V připravené scénce od našich roverů jsme se dozvěděli, že jsme byli vybrání do “celosvětově známé soutěže MasterChef Skaut”. My jsme tuto výzvu přijali a každý oddíl během večera připravil seznam ingrediencí, které potřeboval nakoupit na vaření svého soutěžního jídla. Podotýkám, že tématem soutěže byla “nejlepší placka”.

V sobotu ráno už na všechny děti čekaly připravené suroviny a hlavně kuchařské vybavení. Jednotlivé oddíly se tak hned po snídani a po společném zahájení daly do práce. Starší děti úplně samy, zatímco ty mladší s podporou vedoucích začaly připravovat svá skvělá jídla, kterými chtěly ohromit porotu. Termín, do kdy porotci očekávali soutěžní pokrmy, se krátil a naší základnou se linula libá vůně. Když porota zasedla, měly již všichni hotovo a stůl byl plný výborných placek všeho druhu. Porota k naší velké radosti shledala, že jsme prostě výborní kuchaři a každý oddíl dostal na důkaz cenu v podobě vařečky MasterChefa. Na závěr jsme se ještě zahráli hru na motivy jídla. Z dětí se staly na chvíli suroviny k vaření a snažily se sestavit co možná nejlepší pokrm.